Kajsa Grytt den 7/7-2015

Godmorgon!
Nu har jag spelat in piano-kompet. Mitt första. Sen sjöng jag, spelade tamburin och gjorde en liten Astral Weeks-bas på Stockholm. En skiss som vi tar med oss in i demostudion. Är glad eftersom det blev fint. Ska sova nu. Blir inte jättetidig imorrn, så ni får börja dagen innan mig med denna låt. Fanns hemma i skivbacken på Barnängsgatan när jag var tonåring. Farsans skivback. Excellent smak har han.
Godmorgon!

Jag vaknar nu. Är sugen på den hör dagen. Vill inte sova mer fast jag kanske behöver. Ska lyssna på det jag gjorde igår, men försöka att inte fastna i det. Det kom nämligen tre teman för nya texter igår. Som jag letat i huvudet. Det blir sällan bra när en letar och pressar. Mitt när jag stod och diskade, iofs öppnad och i arbetsläge, fast ändå diskande, trillade tre teman för texter in. Ett efter ett.
Sen vet en inte hur låten far iväg, in i något annat, men det är härligt att få teman som en blir nyfiken på.
Tema 1: Nu är jag här. På den här mystiska platsen i tiden. När kroppen krymper, men själen växer. När skillnaden på det yttre och det inre är outgrundligt stor. Barnet, tjejen lever härinne, men på utsidan vissnar det långsamt. Klokheten, själens frihet, storheten och lugnet växer, men hudens lyster mattas av och ryggen börjar krumma. Det är mystiskt och vackert. Det är häxan. Det är vägen mot det oändliga oundvikliga. Som jag faktiskt inte är rädd för.

Time Has Told Me, Nick Drake

Astral Weeks, Van Morrison

Philadelphie Story, The Brian Jonestown Massacre

Uppvärmning. Till frukost, lite Chelsea Wolfe.

Fabian sov på min soffa inatt. Han har matat mig med musik sen han var 15. Måste få upp honom eftersom han sover på min jobbsoffa. Läser just nu om Robyns nya projekt. Hon, Markus Jägerstedt, som gjorde mina SMB-grejer tillsammans med Kisa Nilsson, och Chrillan Falk. Tänker på Chrillan. Vi var nära på 80-talet. Han var en enormt bra musiker och inspiration faktiskt. Det var kul att lyssna på musik med honom. Han lyfte detaljer i den en inte tänkt på. Som Fabian. Han gör också så.
Här är Tamaryn.

Går in och lyssnar på La Bagatelle Magique. Gillar det verkligen. Robyn, Jägarn och Chrillan. Varsågoda!

Sleep Sound, Jamie XX

Nu ska jag föra allting klart för entrén i arbetsrummet. Göra rent hus. Bädda, diska, duscha, klä mig rätt : )
Hej på ett tag. Chilla med detta så länge.
Brian Jonestown massacre igen. Favoriter just nu.

Här är ett samarbete mellan Anton Newcombe (BJM) och svenska Les Big Bird.
Newcombe sjunger refräng. Väldigt fint!

Halloj!
Ni är lite inaktiva tycker jag, runt mina låtar. Ok. Det är lugnt, men jag fortsätter på det smala spåret.
Nu har jag iallafall gjort en ackordföljd med melodi som känns rätt i stämning för temat jag ska angripa i låten. Bilderna flödar upp, orden fladdrar förbi som fåglar och måste fångas.
Melodierna rör sig och förändras.
Tänker låta den här låten vara suggestiv och malande och inte störas av en refräng som lättar upp. Som ni hör är jag inne i sånt nu.
Jag ska in i datorn och göra en rytm att spela runt på, innan jag börjar formulera texten.
Här är från Les Big Byrds senaste så länge.

Hej igen!
En trumtakt inlagd. Bara skiss. Ska veva in en malande gitarr på denna och sen gå ut i solen med den lurarna. Sätta mig på ett bra ställe vid vattnet och leta text.
Hm. Vad ska jag spela för er då ….
Åh! Jo, lite fin två år gammal Ghostface Killah.

Nu har jag hittat ett ställe. Favoritplatsen vid Årstaviken var tom. På vägen hit fick jag första raderna. De ska ner nu, och bära iväg med fantasin.
Skickar detta till er.

Fabian ringde till stranden och ville gå och käka. Vi hamnade på Indiskt. Blev avbruten i processen med hade skrivit en vers och kanske något refrängliknande. Ord. Ingen skillnad i harmonierna. Nu hem och testa att sjunga.
Här får ni en av mina absoluta favoritlåtar. Den damp ner i brevlådan i kollektivet jag bodde i som tonåring. Håkan Lagher bodde där och fick redan då recensionsex. Detta kom som 12:a. Öppnade paketet och dog när jag lyssnade. -79.
Martin Hannet (Joy Divisions produktion och Pauline Murray från Penetrations)

Nä nu måste jag toppa med det bästa ur punken, enligt mig.

Här kommer mer heavy shit ur en helt annan favoritscen.
Sitter nu hemma i soffan igen. Fabian har åkt till Husby och jag ska in i låten igen. Har ett jääävla motstånd. När en blir ”avbruten”, alltså erbjuden en flykt ur processen som hade kommit till ett trögt skede, hakar en lätt på.
Vill kolla senaste True Detective nu. Istället för att jobba. Eller sova middag. Nej! Nej! Nej!
Ta dig samman. TA UPP LÅTEN!!!

Tack som bara f..n för att ni har varit med den här dagen. Det blev en låt. Fattas en vers. Ska göra yoga nu. Sen skriva den.
Under tiden ska ni titta på detta. Vill säga att innan detta sker har ”hon” rivit sönder en bild på påven saturday night live och beskyllt katolska kyrkan för övergrepp mot barn. Ni måste se. Det är faktiskt makalöst.
När det hände tyckte folk att hon var lite knäpp. Inte konstigt att hon däckade och rökte ner sig efter detta. Jag älskar faktiskt denna kvinna. Bara för detta. Var hon 22 år?
Titta!!

Här är ett fint Japanskt band som jag såg på Debaser Strand för några veckor sen. Det var mycket bra.
Kikagaku Moyo

Hej och godnatt käraste ni!
Den här dagen och natten med er resulterade i en låt. Verkligen härligt. Sista versen kom ner på pappret. Men.. Den kommer antagligen fixas och byggas och ordnas med sen. Temat var svårt, men jag tror det blev fint och ok.
Avslutar min dag på Låt of the day med min all time mest älskade sång och performance.
Godnatt!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.