Björn Lycklig Wallgren den 8/7-2015

Jag var fem år när jag sprang runt hemma på Turbo i Sala och sjöng ”man ska leva för varandra”. Under sommarlovet hade Morfar spelat den för mig på sitt dragspel!
Jag var utklädd till riddare och i vattentornet trodde jag att det fanns en prinsessa som en drake hade tagit till fånga! Den dagen när jag skulle inleda min räddar insats kommer Mormor & Morfar på besök med ett paket till mig! Jag öppnande paketet och i ett litet litet fodral fanns ett rött & alldeles förtjusande litet dragspel…
Där och då i det ögonblicket så fann jag musiken!
Jag heter Björn Wallgren och är snart 26 år! Jag är en galen, energisk, social och glad kille som verkligen lever för mottot att se ”möjligheterna framför problemen”. Jag har och jag jobbar inom musikbranschen som agent, manager, arrangör & artist!
Min dag kommer bestå av roliga historier, vänner, familj & artister som har betytt mycket för mig, rockband som har lämnat avtryck och galna händelser som man som arrangör ibland stöter på!
Jag har haft ett uppehåll på ett år med min egen musik men hittade tillbaka när Johan Johansson ville producera en skiva med mig…
Just nu är jag hemma hos en kompis i Göteborg! Ska snart möta upp Anders F Rönnblom… Vi spela här igår och vi ska även spela här ikväll…
Glöm inte bort att ”man ska leva för varandra” ❤
Hörs lite senare!
// Björn Lycklig Wallgren

Förra gången jag var sommarpratare berätta jag om mina öron och jag tänkte även göra det idag också!
Jag började på klapp & klang på bryggeriet som var ett rum där massa föräldrar och barn samlades och sjöng barnlåtar och spela instrument!
Det var alltid bra stämning där och alla barn var jätte lyckliga förutom jag!
För så fort jag kom ner på klapp & klang så började jag gråta! Mamma kunde inte förstå det! Jag älskade ju mitt lilla dragspel där hemma. Efter massa gråtande tillfällen kunde Mamma till slut lista ut att det var något fel på mina öron.
Sen dess har jag varit en flitig besökare på sjukhuset! Jag har haft hål i trumhinnan, rör och opererat så många gånger att jag knappt kan räkna dem på fingrar och tår!
När jag var 13 blev jag så jävla less på alla besök, tuber i öronen så jag gav mig fan på att lära mig hörseltestet utantill!
Så jag räkna i mitt huvud till tre sen tryckte jag på knappen fast jag inte hörde! Den gången vart läkaren Mattias helt till sig. Jag hade då prickat alla ljud. Även ljud en människa inte borde höra! Han var helt i chock och tillkallade överläkare och andra doktorer! Han hade aldrig sett någon klara ett sådant felfritt test nån gång! När han kom in till mig med tårar och den här – Björn du hör ju hur bra som helst, det här är helt otrooooooligt! Då skämdes jag så mycket och berättade till slut att jag hade räknat till tre för att slippa operera och bära den fula badmössan i badhuset!

När jag var nyfödd har Pappa berättat hur han cykla runt med mig och sjöng ”Hej hur är det med dig?! Hur gammal är du? Har du fyllt sju, du har en kopparorm som heter Rolf och den bor i din ficka”.
Jag träffade Anders för 6 år sen i ett växthus i Örebro! Det var en helt galen kväll i alla kategorier! Jag kommer komma tillbaka till det där växthuset under dagen.. Jag hade fått information att en artist som hette Anders skulle komma med en gitarr och spela. Jag hade aldrig tidigare hört talas om honom. När jag kommer till växthuset så har jag med mig den minsta ljudanläggningen man kan tänka sig! In kommer sju musiker! Jag får panik! Basisten i bandet kommer fram och säger. – Äre du som är tekniker eller? Varav jag svarar lite blygt! – Ja! – Vafan är monitorerna! Samma kväll har två unga tjejer praktik hos mig ifrån Rockgymnasiet! Efter några vändor fram och tillbaka till musikaffären på stan så får vi till slut ljud och kan micka upp hela bandet på den minsta ljudanläggningen jag har sett dom köra på! Allt distar igenom högtalarlådorna och den arga basisten kommer gång på gång och frågar! – Är du ljustekniker! Efter första sett går jag försiktigt in i logen och frågar hur det låter varav bandet säger! – Det låter inte så bra haha!!
Flera år senare får vi vara förband till Rönnblom! Jag arrangerar en födelsedagsfestival där Anders, Peter & Calle kommer och spelar under samma sommar! Jag bokar några spelningar sedan under vintern till Rönnblom och blir inbjuden som gästartist och sedan på en middag hemma hos Anders.
Då frågade Anders fru vem jag är! Då svarade Rönnblom det är min manager och sen dess har jag varit det!
Vi har delat många scener, roliga händelser, skratt, grått, ilska och kärlek med varandra dom senaste åren! På senaste plattan är jag med på flera spår och har dessutom varit med och skrivit ”innan solen har gått ner”…
Jag älskar verkligen Anders och gänget och tycker dom är ett av Sveriges bästa liveband!
Förr förra sommaren fick jag reda på att det var Anders som hade skrivit ”Din Barndom Skall Aldrig Dö”…
Då tänkte jag att allt i livet kanske har en mening trots allt! ❤

Morfar dog, min flickvän gjorde slut och när mitt band gick som bäst stack trummisen till Indien!
Jag åkte till Stockholm för att rensa tankarna! På en tunnelbana mitt emot mig träffar jag en tjej som ställde den enklaste frågan man kan göra! – Hej hur är det med dig?
Jag berättade om allt som hade hänt och då föreslog hon att vi skulle gå ut och göra något kul! Efter världens barrunda vakna jag upp hemma hos henne med en gitarr på sängen! Jag började spela för henne och då sa hon – Björn du borde satsa på dig själv!
Det slutade med att jag starta igång Generalerna! Vår första låt var kvartifem! Förra veckan när jag var inbjuden som gästartist i Stockholm fick jag ett samtal från Jasmine (tunnelbanan tjejen)! Vi gick ut tog några öl och jag berättade hur mycket hon har betytt för mig! Den enkla frågan, gitarrspelet på morgonen och hennes medmänsklighet som gjorde att jag satte upp mål att bli Sveriges skönaste kille. Har gett mig fantastiska år med Generalerna.
Vi var ett riktigt jävla bra band när vi bra och vi var ett riktigt jävla dåligt band när vi var på dåligt humör! Men vi delade sorg, glädje, hat & kärlek ihop i fem år! Vi blev signade av Magnus Nygren och delade samma bolag som Mojje & Roger Pontare..
Den sjukaste upplevelsen med Generalerna måste vara Bygdalarm Festivalen i Norge! Vi representerade det svenska bandet. Året innan var Melody Club och året efter oss spela Håkan Hellström! Vi åkte 12 timmar buss och när vi slutligen kom fram blev vi behandlade som rockstjärnor! Vi fick egna artistvärdar som kom hela tiden och fråga om vi ville ha våfflor och öl! Vi blev recenserade som E-Street band och på natten spelade jag och Niclas kubb med Teenage Fanclub!
Tack Jasmine & tack Generalerna ❤

För sex år sen lärde jag känna Olle Unenge och vi började göra massor av konserter i ett växthus i Örebro. Jag fick praktikplats som artistbokare & arrangör på SceniT och i samma veva fick jag en jättefin granne som hette Eva som var kompis med massa häftiga artister bland annat Kajsa Grytt ! Kajsa blev min första bokning till Växthuset i Örebro… 😊
Vi gjorde massa konserter och den roligaste konserten måste ha varit Gösta Linderholm!
Jag råkade komma över en vinyl med honom på myrorna i Örebro. Tyckte skivan var helt genialisk och efter mycket research så lyckades jag få kontakt med honom! Vi började prata om det ena och det andra och det slutade med att Gösta till slut dök upp i Växthuset!
Jag har gjort många roliga och häftiga konserter men att få stå på samma scen som Linderholm och sjunga ”Rulla in en boll” toppar det mesta! Bästa Gösta ❤
Här har ni ett klipp från den konserten 😀

Jag var ute på min stammis-pub i Örebro med mina bästa vänner! In kommer den snyggaste tjej jag någonsin har sett.
Jag blir helt till mig och bestämmer mig för att bjuda henne på en drink!
Går fram till min vapendragare Elias i baren och frågar om han kan blanda en drink och gå till tjejen som sitter vi bordet där borta! Elias går fram och hälsar att drinken är från mig!
Varav tjejen kommer fram och frågar om jag vill följa med på fest! Jag lämnar mina vänner och allt och tänker att man får bara en sån här chans i livet…
Vi hamnar i en taxi ut i Vivalla i Örebro. När vi kommer fram är det världens fest med bara massa snygga tjejer. Jag tror att jag drömmer. Sätter mig sedan i soffan och säger till tjejen jag har åkt dit med att jag kan bjuda på frukost imorgon! Hon blir jätteglad och jag frågar om vi ska ta en taxi till mig! Hon frågar vad jag bor nånstans och jag berättar att jag bor mitt i stan!
I taxibilen in till stan spelas ”allting som jag vill kan jag göra”. Väl utanför mig ståendes mitt i gatan frågar jag om hon vill följa med upp. Då säger den jättesnygga tjejen, du jag ska hem till min flickvän men vi ses på frukost imorgon. Jag har då raggat en hel kväll på en lesbisk tjej! När jag vaknar upp på morgonen så plingar det på dörren! När jag öppnar står hon där och vill ha frukost…
Idag är vi bästa vänner ❤

Jag har arrangerat många grejer men det här måste nog slå alla rekord!
Mamma ringde och sa att dom behövde hjälp med artister till Sala-parken! Jag hade träffat en kille i Göteborg som frågade om jag var sugen på att boka Thin Lizzy. Jag trodde han skämta.
Jag frågade Mamma om Thin Lizzy lät bra och hon bara gapskrek… När dom väl skulle komma fick Mamma nästan hjärtinfarkt och stack till Spanien haha!
Det var massa papper och fix! Men sen kom dagen när Thin Lizzy kom till Sala Folkets Park… En nightliner, två lastbilar och en jävla cirkus! Tv, radio, bloggare och 700 hårdrockare!!
Jag minns när turnéledaren titta in i parken och fråga mig -Where are the crew?! Då står jag med Hovberg & Stuart och samma sekund säger ja! We are the crew! Sen fick vi bära in allt ifrån två lastbilar!
Konserten var jättebra och i år fick jag jobb på samma firma som vi bokade Lizzy igenom SSM Music i Danmark..

Jag har mycket och tacka den här killen för!
Dels för hur mycket har inspirerat mig musikalisk, dels för vilken härlig vän han är och för att han har tagit på sig uppdraget att producera min skiva!
Det har fått mig att hitta tillbaka till min musik igen! Vi har inte satt någon deadline men jag är så glad att jag hittat glädje att skriva musik och det vill jag verkligen tacka Johan för! Någon sa en gång Världens bästa Johansson! ❤

Jag vakande av att de smällde i fönstret! Jag trodde först att det var en vän som vill in hos mig!
Jag öppnar fönstret och får se att det ligger en kråka på gatan! Djurvän som man är går jag ner med handduk som jag lindar in kråkan i!
Jag tar upp den och lägger den i mitt badkar och lägger upp en status på Facebook där jag skriver ”jag har en kråka i badkaret, vad ska jag göra?!”. Syrran ringer direkt och säger att jag måste ringa en veterinär… Jag ringer 118 118 som kopplar mig till en veterinär. När jag kommer fram så säger hon!
– Jaha, vad kan jag hjälpa dig med!
– Jo det är såhär! Jag har en kråka i badkaret.. Åhhhhh jävlar, nu börja den flaxa! Vänta…
– Va sa du?!
– Jo, jag har en kråka i badkaret! Och nu flaxar den som fan! Mår den bra?!
– Vänta här, har du en kråka i badkaret! Hallå! Hallå!
Jag tar kråkan sätter den på fönsterkarmen och den flyger iväg! Tar upp telefonen igen!
-Hej, nu flög kråkan iväg! Tack för stödet!
– Ja du unge man! Jag har jobbat inom det här i massor av år men det här var det sjukaste samtal jag har haft! Tack…
Klick…

Jag har mycket och tacka mina föräldrar & syskon för! Vi är en väldigt tajt familj. Det har alltid varit som en fritidsgård hemma. Alltid mycket vänner, kärlek, fest och glädje!
Jag minns när Pappa hade band med Olle & Lasse i garaget. Jag satt som klister på en stol och tyckte dom var värsta rockstjärnorna! Jag har så mycket och tacka dom för idag! Jag började som trummis.
Sen hörde jag Olle spela Bloddy Walfare med Neon Rosé på gitarren och då bestämde jag mig för att bli gitarrist! Jag gav mig fan på att lära den gitarrslingan! Jag minns när jag spela upp den för Olle och han blev alldeles till sig….
Jag blev hiphopare och min första platta var Bananrepubliken som jag köpte av Stefan på City Records i Sala….
Hahaha jag kommer aldrig glömma när jag kom hem en dag från skolan! Då hade Pappa tapetserat om mina hiphop och skateboardaffischer till Kizz & Black Sabbath. Dessutom hade han repat min hiphop skivor och bytt ut dom till Ebba Grön bland annat. Jag är väldigt tacksam för det idag!!
Jag har fortfarande en stor kärlek till hiphop!
Mina syskon Frida & Angelica står nästan alltid längst fram när jag är ute och spelar och vi umgås så ofta vi kan! Angelica ska gifta sig på fredag och jag är så glad över det! Frida alltid galen som bror sin!
Med det här vill jag säga jag älskar min familj dom har en jättestor plats i mitt hjärta ❤
Om vi skulle ha en låt ihop! Så skulle det nog vara den här!

Jag måste även passa på och tacka min gitarrist, bästa vän och punkstjärna! Han har spelat stor roll för mig dom senaste åren..
När jag gick på Styras så var jag bästa kompis med Johanna och hennes Pappa spelade i ett punkband i Sala som hette Hans & Greta!
På en skolans roliga timmar ställde jag och Johanna oss med sopkvastar som mikrofoner inför klassen och fröken och framförde ”Vin & Starka Drycker”. Siv Bremer som vår fröken hette ringde hem och fråga ut mina föräldrar hur dom kunde spela så opassande låtar för oss!
Jag lyckades boka in Hans & Greta som support till Richie Ramone. Det var en helt galen turné för två månader sen!
Hans & Greta var så in i helvete bra och det kändes som hela barndomen spelades upp framför mig!
Haha när jag står på med Richie Ramone och arrangören i Stockholm har bokat Hostel! Framme vid disken ska jag översätta att alla ska bo i samma rum och jag känner på mig att reaktionen inte kommer bli bra!
-Richie! You gonna sleep all together in the same room!
-Björn! Wtffffffff! This is where the kids live! Sen tänder han cigg och går…
Niclas är fantastisk låtskrivare som dessutom har bidragit med så mycket i mina låtar! Han får alltid mina låtar att lyfta, ja han är nog en av dom bästa musikerna jag känner! Jag älskar Marina och barnen också! Känner mig ibland som deras son!
På lördag ska jag och Nirre spela ihop på Ingbofestivalen!
Bästa Nirre, bästa Nirre ❤

Jag är jätteglad att jag har fått träffa och lära känna Stry det här året! Han är en fantastisk artist och människa.. Jag bokade han till Örebros minsta hak. Hardcore Ebba Grön & Imperiet fans stod i publiken och efterfesten hemma hos mig med hans band som aldrig tog slut blev ett minne för livet!
Det var en av årets just nu bästa konserter!
Önskar han allt gott och framgång! Han sitter på en otroligt stor låtskatt som tyvärr har hamnat i skymundan…

Jag och mina två bästa vänner åkte på en spontanresa till Prag! Bästa Prag! Om ni inte har varit där kan jag varmt rekommendera er att åka ditt!
Har ett jätteroligt minne därifrån!
Vi gick ut och tog några öl på en pub och hittade några enarmadebanditer! Vi började satsa pengar och maskinen får fnatt! Vi gör jackpot på jackpot och spränger hela apparaten! Jag minns inte hur mycket vi vann men vi bestämde oss för att göra något kul! Vi hade hört från syrrans kille om Hemingway Bar och deras grymma drinkar! Med Gabriel i telefon som GPS så inser jag efter jag har gått några kilometer att båda mina vänner är borta! Jag hittar till slut till baren och sätter mig ner och tar en öl! Då hör jag hur ett par börjar prata Norska! Vi börjar prata och mina vänner kommer in! Det blir världens dunder party och vi börjar prata musik…
Efter stund så frågar jag killen i paret om han lirar något! Då svarar han! – Grabben jag har gjort allt och lite till inom rock n roll! Jag börjar skratta och sen säger han!
– Har du hört talas om Turbonegro!?!
– Nej, du ljuger! Efter lite Google, så inser jag att vi sitter Pål Pot!!! Jag blir starstruck och ska säga en bra låt dom har gjort och råkar säga en låt med Metallica haha!
När man läser i biografin om Pål så står det såhär: Den hämningslöse keyboardisten Pål Pot Pamparius, som dansar nacken ur led, urinerar sig själv i ansiktet och dricker sina egna spyor!

Med den här fantastiska låten! Vill jag tacka för mig idag…
Sitter i logen på ett fullsatt Bar Kom i Göteborg och väntar på att få gå på scen med Anders F Rönnblom!
Jag började dagen med att säga att jag ”ser möjligheterna framför problemen”…Gör det ni också! Gör en en person glad varje dag, det är enkelt! Gör misstag! Vad era själva och kör ert race! Våga satsa och kööööööör!
Jag kan berätta att jag har hoppat av SSM Music i Danmark och kommer starta igång RMP Music AB med Stefan Lilja igen! På RMP Music AB låg bland annat Lars Winnerbäck, Stefan Sundström & Staffan Hellstrand!!
Önskar er alla en fortsatt bra kväll 💋
Tack för att jag har fått skriva för er! Bästa Låt Of The Day ❤
Kärlek
Mvh
Björn Lycklig Wallgren
PS, hoppas vi på någon spelning i sommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.