Tova Hellberg den 7/7-2017

1.
2013 slutade jag 9:an och det var en stor lättnad för mig. Grundskolan var en jobbig tid med utfrysning och mobbning. Men när alla andra var glada för att de skulle få sluta 9:an så var jag ännu gladare för jag slapp vara med på den skolavslutningen för jag skulle få åka på mitt absolut första Sweden Rock. Och det är en speciell konsert på Sweden Rock 2013 jag vill prata om nu. Ett konsert minne som alltid kommer finnas i mitt hjärta. Klockan var väldigt sent, tror nästan mitt i natten och Avantasia (med Tobias Sammett med gäster) skulle snart äntra scenen. När konserten har pågått ett tag är det dags för Bob Catley att komma upp för scenen. Det gjorde mig jätteglad. Men jag kunde aldrig ana att det skulle vara bland det bästa jag sett och hört live. För det jag sa till pappa då, var ”Det här är det bästa jag hört” och sådana tillfällen ska ta man ta vara på.
Hoppas på att få se Avantasia live igen.
Men ja, det här är min start.
Vi hörs om en liten stund igen och då med en presentation av mig själv.
God morgon!

2:
Hej och god morgon!
Jag heter Tova och är 20år. Jag gillar att fotografera och att gå på konserter/festivaler. Jag är uppvuxen i Arboga där jag bott i hela mitt liv, en ganska fin men väldigt tråkig stad. Jag har klarat mig igenom livet med mycket kringelikrokar, har alltid lyckats ta mig dit jag vill även om vägarna dit har varit jobbiga. Vilket har fått mig att inse att man tar sig dit man vill bara man kämpar och aldrig ger upp. Jag har alltid haft en dröm att på någotvis vara på SVT och den drömmen kommer att slå in i September. Jag har alltid älskat att fotografera och att fota konserter, vilket jag också fått göra. men det absolut bästa med att fotografera band är att man lär känna så himla många människor, både band medlemmar och ”vanliga” personer vilket jag är så jäkla tacksam för!!
Jag har turen att få vara vän med Tommy Henriksen (Alice Cooper band) och Alan Barrow (Magnum)
När jag var i 10års åldern var Per Gessle och Amy Diamond två av mina absoluta favoriter. Kan nog faktiskt påstå att jag har iprincip alla Amy Diamonds skivor förutom 2 kanske.. haha. Jag tror jag var ganska ensam som 10åring att gilla Per Gessle men det var tack vare mamma, som jag fick upp ögonen för honom. 2007 såg jag Per Gessle och det var min absolut första konsert!!
Sen blev jag 12 år och jag hörde ”21 Guns” på radion och blev helt fast av Green Day, jag köpte deras skivor, tittade upp deras musikvideos på Youtube, köpte merchandise och lyssnade konstant på dom. De var mitt liv. (kommer ett separat inlägg om dom senare) hade en tuff tid i skolan även där och folk tyckte jag var konstig som lyssnade på dom, fick höra det ofta. Men det är tack vare Green Day som jag är den jag är idag, de puttade mig i rätt riktning.
Sen så släppte jag Green Day lite och insåg vilken värld av musik det fanns, så då började jag lyssna på Judas Priest och Alice Cooper och det är tack vare min pappa som jag upptäckte AC och JP för det är den musiken jag är uppväxt med. Väldigt rörig presentation jag vet, men jag vet knappt själv vad man vill veta om mig..

3. När jag var liten så tyckte jag att denna låt var jättehäftig. Jag lyssnade på introt om och om igen för att det lät så himla coolt och annorlunda. Bandet är Oysterband. Det var även populärt att bränna CDs när jag var liten så pappa fixade så att jag hade den här på CD. Jag hade faktiskt turen att se Oysterband live i Danmark för några år sedan, tyvärr körde de inte den här låten. Men jag hade aldrig trott att jag skulle få se dom live, men får ni chansen att se dom live. Gör det!!

4. I morgon är det dags igen. För 10 år sedan, 2007 var jag 10år och Per Gessle hade släppt skivan ”En händig man” och en biografi, som jag läste väldigt ofta. Jag lyssnade även jättemycket på ”En händig man” vilket blev min favorit skiva. Han hade även en turné samma år och ett av stoppen var på Lögarängen i Västerås. Där var jag och mamma och tittade. Och i morgon, 10år senare ska jag och mamma se honom igen i Örebro. Nu är det 2017 och jag är 20år. Kommer bli fantastiskt kul att höra hans egna material samt Gyllene Tider och Roxette. Hoppas att han bjuder på ”Ljudet av ett annat hjärta”
Brukar inte lyssna på svensk musik i vanliga fall men Gyllene Tider, Roxette och Per Gessle är undanfall.

5.
Detta är nog mitt absoluta favorit och live band. Har sett dom tre gånger nu. Två gånger i Sverige och en gång i England. The priest is back 💖

6.
Nu kommer det ingen låt utan nu tänkte jag lägga upp lite bilder som jag är väldigt nöjd med! ⭐

7
Bandet som förändrade mitt liv. Min första förälskelse var Tré Cool (trummisen) och jag har inte haft en så stor crush på en kändis sen dess. Deras musik hjälpte mig mycket under grundskolan när jag hade det som jobbigast i klassen. Jag trodde aldrig att jag skulle få se dom live. Jag gav upp hoppet fram tills augusti förra året då de annonserade ut att de skulle på turné igen. Så 27:e Januari 2017 fick jag se mina hjältar. Jag grät glädjetårar när de gick ut på scenen. Speciellt när Tré gick ut. Älskade älskade Green Day. En dag vill jag tacka de personligen. Allt de gjort för mig. Evigt tacksam 💖

8
Är så oerhört ledsen över att jag är född på 90 talet. Jag har missat så jäkla mycket bra musik och konserter. Tillexempel Slade och Sweet. Men det är så bra att Youtube finns och att man kan titta på videoklipp. Brian Connolly 💖

10:
En sak som irriterar mig otroligt mycket är att jag är född på 90-talet. Eller om man ska vara mer exakt, i slutet på 90-talet. Jag har missat ofantligt mycket i musikens tecken bara för att jag är född i fel årtioende. Jag fick aldrig uppleva Freddie Mercury, Brian Connolly, Noddy Holder, Jim Lea bara för att nämna några. Jag fick inte heller uppleva Judas Priest när de var som störst. Jag fick inte heller chansen att vara med från början. Det finns inget band som jag lyssnar på där jag varit med ”från början” vilket är tråkigt. Det stör mig också när folk talar om för mig att det kommer komma nya band som kommer ersätta de gamla banden. Men om jag får vara uppriktig så kommer det ALDRIG finnas någon till Rob Halford eller Lemmy eller Noddy Holder. Det är något vi måste vara rädda om. Jag är så himla tacksam att jag hann se Motörhead i December 2015. Men även att jag har sett Judas Priest ett antal gånger. Jag må vara född på 90talet men skulle jag få bestämma skulle jag vilja vara född på 50-talet. Då skulle jag fått uppleva 60-70&80 talet. Jag är tacksam över att många av de banden som var populära då, fortfarande det är det. Men det gör ont i mig att veta att även de banden börjar bli gamla och jag fruktar den dagen då min absoluta största idol, går bort. Rob Halford.
Den här låten är bland det bästa Slade har gjort. SÅ JÄVLA BRA!!

11:
Att höra ”This Flight Tonight” & ”Love Hurts” på Sweden Rock var riktigt jäkla coolt. Jag älskar ”speciella” röster. Vilket Dan McCafferty har. Så himla fantastiskt att höra honom live. Jag önskar att han inte hade KOL så att Nazareth kunde fortsätta. För tyvärr upptäckte jag även dom försent.. men tillvisso är det väl inte mitt fel. Men att höra ”Love Hurts” live var så coolt. Det trodde jag inte heller skulle hända. Så nu blir det lite Nazareth!

12:
Jag känner ett litet lokalband i Irland som jag måste uppmärksamma och som jag vill att folk ska känna till.
Det bandet heter Cadaver Club. När jag fyllde år förra året hade de en spelning och de tillägnade mig, deras låt ”Dead Air” vilket är deras bästa låt. Även om de är ett lokalband så är det jävligt bra. Jag hoppas att någon gång få se dom live.
Så här har ni Cadaver Club och låten ”Dead Air”

13.
Sådär. nu har klockan blivit 22 och jag ska väl ta och tacka för mig. Jag vet att det har varit lite rörigt och jag har väl inte skrivit det mest intressanta inläggen. Men jag har gjort mitt absolut bästa. Jag vill även passa på och tacka alla som har gillat och kommenterat mina inlägg. Jag vill också tacka alla fina personer som finns i den här gruppen, om ni bor i Sthlm eller har vägarna förbi fr.om September, säg till så ses jag gärna! Jag hoppas ni är nöjda med mina inlägg och att jag får chansen att göra om detta nästa år! Ha en fin kväll nu mina vänner! 💖

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.