Stevie Klasson den 6/7-2017

1.Ok gott folk nu var det visst min tur. Nu Ska vi se om jag lyckas lägga upp nån låtlänk. Jag sitter på bussen från landet och ska in å repa med Big Walker som jag ska åka till Shanghai och lira med om allt går som det ska. Jag snackade just med min käre bror Andy McCoy som kommer över och lirar ett par gig med mej i slutet på månaden. (28/7 Speakeasy och 29/7 Möja dansbana) Min första låt idag blir en låt från en av Andys soloplattor. Här är Strung out.

2.Eftersom jag sitter på bussen på väg att repa med Big Walker så måste vi ta en låt från hans senaste album. Rootwalking Producerat av yours truly och Surjo Benigh. Den här plattan är jag tvärstolt över!!!!

3.Den musiker som faktiskt betytt mest för mej är nog ändå Johnny Thunders. Jag undrar ibland vad det hade blivit av en om man inte fått det gigget när man var nyligen 20 år fyllda.

4.Tjohoo jag är tidig till repet jag hinner dricka en bärs på lokal syltan. Min favorit platta just nu är nya Marty Stuart ”Way out west” proddad av Mike Campell från Tom Petty’s band. Det här är country rock när den är som bäst. Det gör ju inget att snubben äger Clarence White’s gamla B-bender tele.

5. Det har varit mycket död å elände på sistone både bland gamla hjältar å vänner. Min första gitarrhjälte var ju Jimi Hendrix men den andra som verkligen fick mej att vilja lira gura är Johnny Winter. Jag hade turen att få hänga å snacka å röka ett par bloss med honom nåt halvår innan han dog. Han var stencool!!! Jag fick inte många sylar i vädret. Det var som att bli utfrågad av rektorn. Eftersom jag ska ner i en mörk replokal å spela blues så vibbar jag upp mej med lite Texas blues.

6. Ok nu är jag klar med repetionen. Jag är inte mycket till jazzgitarrist men den här snubben John Scofield är helt jävla makalös. Dom ringde från Fashing här i höstas och det visade sej att han skulle spela och flygbolaget hade slarvat bort hans gitarr så jag lovade att komma ner med en nysträngad Gibson ES-335 mot att jag fick ett par platser på gästlistan!!! Klockan var 18:15 och han behövde gitarren senast kl19:00 så det brann i knutarna. 10 min senare ringer telefonen och flygbolaget hade hittat och levererat gitarren. Men som tack för att jag varit så snäll och erbjudit mej att leverera en gitarr så fick jag ett par friplåtar. Det var ett helt fantastiskt gig. Vilken snubbe. Jag tycker jazzen har blitt förstörd av alla jävla introverta jävla ackis nördar som bara lirar så knepigt som möjligt. Nä ni John Scofield visar vart skåpet skall stå!!! PS. Gitarren på bilden har inget med Scofield att göra jag bara tyckte den var fin!!!

7. Här är en av mina absoluta favoriter mr Jesse Ed Davies. På den här låten lirar han med Taj Mahal. Jesse Ed är anledningen till att Duane Alman lärde sig att spela slide. Han spelade på alla Beatlars solo plattor utom McCartney. Han var med i The Faces på deras sista turné. Nej här e en snubbe som borde fått mer credit än han fått lyssna bara på solot. Helt fantastiskt!!!

8. När vi är inne på slidegitarr. Här är en snubbe som håller fanan högt nuförtiden tillsammans med sin fru. Här är ”made up mind” med Tedeschi Trucks Band feat Derek Trucks. Bra skit!!!

9. Jag fick i vintras den stora äran att vicka för Niklas Frisk (som opererat axeln)med Perssons Pack. Jag har ju missat Persson’s musik. Jag bodde ju utomlands 1987-2000. Grymt bra låtskrivare och en riktigt trevlig snubbe. Nu har Niklas läkt ihop men det var kul medans det varade. Den här låten har jag gått och sjungit på hela våren. Skål för Persson!!!

10. Nicke Andersson är oxå en husgud/god vän. En fantastisk musikant som inte slutar att inspirera.

11. På tal om hjältar som aldrig fått den credit dom borde fått. Här är den finaste pianisten som kommit ut från New Orleans’. Här är den eminente Bayou Maharadja James Booker!!!!

12. Här är en fantastisk låt av herr å fru Steve Jordan(världens svängigaste trumslagare).

13.Som sagt det har varit mycket död i vanskapts kretsen. Det är en sak om folk är till åren komna och lever hårt men Strängen var ju min lillebror. Det känns så fel när dom trillar av för tidigt. RIP broder.

14. En annan fallen broder som togs ifrån oss aldeles för tidigt. Sven Zetterberg var min mentor. Jag lärde känna honom när jag var 11 år och jobbade på Lagerwalls musik i Södertälje och han lärde mej spela bluesgitarr. Vi bodde grannar när jag var i tonåren och det blev många nattliga jam. Sven saknar jag nåt grönjävligt.

15. Jag ska runda av med en annan snubbe som betytt otroligt mycket för mej Linus aka Kal X Blue. Jag började lira med Linus and The Losers när jag var 15 bast. Linus var en galenpanna av rang eller som Johnny Thunders sa: Linus makes Iggy Pop look like your fairy godmother… Han gjorde många dumheter men han var en fantastisk musikant och låtskrivare. Den här låten är från en platta jag producerade som heter ”Gone”. Den tog 13 år att göra och vi hade inte en krona i budget. Men jag kände att jag ville dokumentera dessa låtar så att dom fanns kvar till eftervärlden. Inspelad på rent hasslande!!! Det här är Linus hyllning till sin vän Janis Joplin. I miss you Pops RIP.

15.Tack för att jag fick vara med. Imorgon kväll fredag 7/7 lirar jag med Big Walker på Speakeasy (gå in på gruppen så får ni redat på hur man blir medlem) nån gång efter midnatt. Det blir blues och roots musik med The Night Flight Band. Vi lirar ett uppvärmning gig inför våran residency i Shanghai. Så alla ni nattsuddande blues å rock’n’roll älskare är hjärtligt välkomna. Här kommer en godnatt vals med Satchmo. Sov gott/Rövarprinsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.