Calle Spång den 20/7-2015

1. Ha du semester? Ja jag jobbar som lärare! Ja ha du har har 10 veckor ”sommarlov” ja ni har det bra ni lärare.

2. Hej alla Music lovers ! Som Magnus och Brasse sa.
Carl-Eric Bertil Spång som det står i kyrkboken de är jag.
Calle Spång är det namn jag går under för alla som känner mig. Hur hamnade jag i det här forumet jag som inte gjort ett enda inlägg sen gruppens start och inte är jag känd som någon musikalisk talang.
Sportsidorna i Sala Allehanda där har man hittat mitt namn genom åren även nu vid 57 års ålder händer det att namnet slinker in i tidningen.
Jag kallar mig inte sportnörd som Magnus Wiberg men idrotten har präglat mitt liv det kommer alltså att handla mer om idrott än musik och konserter.

3. Nu har vi tagit dagens gång/löprunda jag och min Helena så nu åker vi vidare.
Jag är rik ! Ja inte på pengar för de blir man inte på en lärarlön. Nej jag är rik för jag har en fantastisk fru och tre underbara pojkar Fredric Oscar Elias ja de hade vi redan när vi gifte oss 1994. Och nu har vi också ett fantastiskt barnbarn Elmer. Så farfar är man ju nu.
Bröllop efter sambos i tio år och tre barn men de var ju kärleken som förde oss samman!

4. Ska reda ut en sak från första inlägget vi har inte 10 veckor längre de är bara sju och de har vi jobbat in med 45 timmar i veckan om någon undrade.
Men ni som inte känner mig kanske undrar vad jag undervisar i ? De har ni nog räknat ut att de inte gäller ämnet Musik! Idrott skulle han prata om kanske idrottslärare? Nej de tog min syo-konsulent ur mig redan när jag skulle söka gymnasiet, du ska vara glad om du kommer in på V-meck eller kanske på Bygg sa han. Bygg blev de och efter tio år i branschen och ett år på Lärarhögskolan så blev jag Yrkeslärare på Byggprogrammet i Sala 1989 och har är kvar än i dag trivs lika bra idag som när jag började. Tack Mattias Ehres och dina klasskamrater för en härlig start på läraryrket.
Musik och idrott har många gemensamma nämnare min första musikupplevelse var nog när jag och Staffan Pettersson spelade innehockey (före innebandyns tid) på hans rum på Västerleden i Enköping Ja jag är från Enköping mer om de senare. När Staffans storebror Kenth inte var hemma så ’lånade’ vi hans skivspelare och den LP skiva han köpt. Och de var den här!!

5. Min idrotts karriär startade där i Enköping ja de var fotboll/friidrott på sommaren och hockey/handboll på vintern. Har foton kvar sedan den tiden tittar och tänker tillbaka, några blev landslagsmän några blev stora hemma i Enköping och några har man ingen koll på var de blev. För att nämna några så Thom Eklund och Roger Melin hockey fick dra på sig den gula tröjan med tre kronor på bröstet och så The låt Of the Day medlem Pugh Örjan Pettersson som har styrt och ställt med Enköping fotboll både som spelare och ledare. Kent Karlsson även han fotboll jag så honom när han spelade och tränade Heby AIF men han såg inte mig. Varför tar man inte upp kontakten med det förflutna?
När man idrottar eller håller på med musik så håller man på olika lag eller musikgrupper jag som idrottare blev Djurgårdare! Varför? Jo när vi spelade kvartersfotboll så var vi till sportbutiken i Enköping för att få tröjor till laget och föreståndare för den butiken var då i början av 70-talet Kjell och Conny Granqvist och dom spelade i Djurgården och vi fick varsin blå randig tröja. Sen dess alltid DIF.

6. När jag skulle fylla femton så gick flyttlasset till Varmsätra (Sala) med min mamma och lillebror, stora syster Carine fick vara kvar i Enköping hon var ju 17 år. Även där blev det idrotten och mest fotbollen som förde mig samman med kompisar och lyssnande på deras musik både hemma hos kompisar och i Norrby SKs omklädningsrum . Har haft svårt att definiera min musiksmak gillar och lyssnar på det mesta. I fotbollen gick de bra där kändes det som jag hörde hemma och visste vem jag var fick även delta i Halmstads talang läger för länslag där jag kom i kontakt med många killar från Västerås. Ett minne från en samling med det laget är en kväll på ett konditori i Västerås där vi samlades för genomgång av lägret men fick bryta för det var ju tv sändning från en konsert med stadens stolthet Pugh Rogerfelth de här var 1974.

7. Upprop på Ekebyskolan åk 8 gick bra bara att de ropade upp en Carl-Eric Spång! Men jag kom på att de var ju jag alla sa ju Calle även snusmumriken Jesper Gamble. Han snusade General ! Vi blev sen klasskamrater genom högstadiet och gymnasiet.
Första rasten ropade rektorn ut i högtalarna att Calle Spång skulle komma till rektorsexpeditionen. Va nu?Vi hade ju knappast börjat. Gick dit och Rektor stängde dörren och sa sätt dig. Jaha du har valt extra fotboll på ditt schema men se de har inte vi här på Ekeby så du får nog välja något annat, de var bara högstadierna i Enköping som kommit så långt att man kunde ha inviduella sporter på schema. Tror det blev konst eller teknik kanske. Innan jag gick sa han nu sköter du dig här på Ekeby jag känner din pappa? Va det gjorde ju knappt jag (mina föräldrar skiljde sig när jag var nio) därför visste han att jag var Calle.
Bertil min far vila i frid.

8. Men hemma i Varmsätra och NSK där jag bland annat spelat boll ihop med den här sidans skapares (Mange) pappa Ulf Skuffen Jakobsson men fick senare även spela med Mange och hans bror Fredrik. Men när Pekka Sillen en dag kom med en skiva som vi måste spela så fastnade nog jag mera för den artisten än för någon annan, Magnus Uggla den där killen som lämnade punkbandet och började skriva svensk musik som skulle stå sig i årtionden visade det sig, sen dess har jag lyssnat och känt för hans slagdängor mot andra och skämtande om sig själv.
Några som visste att jag skulle vara med idag trodde nog att det bara skulle vara Uggla låtar.
Visst lyssnade vi på andra band i samband med bilåkandet som kommer till när man är bosatt en bit utanför stan. Sala Parken, Stadshotellet var ställen som där musiken hade en annan betydelse och rundor på stan efter träningar och matcher den musik som snurrade mycket i bandspelaren i bilen var bland annat Roxy Music med sångaren Bryan Ferry, Nazareth och den här låten.

9. Bud från fler men Sala FF blev de 1979 när jag i egen lägenhet i Sala och övergång till Sala FF som var det överlägset bästa laget på orten trots bara spel i div4 men med ambition att spela i div3 som inte blev verklighet förens 1983 men som många säger div3 då var tredje division i Sverige. Vinst av div4 Västmanland kanske inte är det alla drömmer om men för dem som har väntat sedan sammanslagningen 1972 av IFK Sala och IF Norden så var väntan över. Men lyckan blev kortvarig då vi inte lyckades behålla de spelare som var med och vann året innan. Bröderna Karlsson Peggy, Kaka och stora brodern Hugo som var den tränare som lyckades med Sala FF även Stefan Ljung, Bosse Bergman var killar som hade gjort denna resa förut och tackade för sig.
Med den fina ungdomssida som SFF har så ska man vara ledande förening på orten men vi kanske aldrig får fram någon som han. Zlatan Zlatan ingen kickar fotboll som han.

10. Ofta kom The Låt Of the Day skaparen Magnus Jakobsson med musik till omklädningsrummet, även den här har präglat mitt lyssnande och är den som fortfarande tillsammans med Ugglas alla hits hänger kvar och som passar in i en bastu på fredagskvällen när man jobbat en vecka.
Nationalteatern Livet är en fest!
För visst är väl livet de?

11. Det är fortfarande Sala FF.
Har väl haft alla uppgifter som man kan ha i en förening. Spelare, ledaren för A-laget, juniorlaget, pojkar 84, 88, 92 har även organiserat fotbollsskola några år. Gjorde även försök att få i gång fotboll på gymnasienivå. Men nu mera är det sponsor gruppen och valberedningen.
Sen får man se om man platsar i årets upplaga av julcupen för veteraner som genomförs på nyårsafton. De är ju många 35 åringar som kommer nu och dem hade man när de var juniorer.
Ugglas bidrag till Melodifestivalen kanske inte ska ligga här men den måste med under dagen.

12. Jag nämnde i början av dagen att några av grabbarna från min tid i Enköping fick representera Sverige i sin idrott men dit kom ju inte jag.
Men vad händer jag fick 2013 i uppdrag att göra SM-tävlingen för Träarbetare som arrangeras i samband med yrkes-SM -14 i Umeå.
Yrkes-SM är det ca 45 yrken som tävlar om att få representera Sverige i EM och VM, 24 yrken ingår i Yrkeslandslaget.
Snickare som tävlar och vinner SM för träarbetare tävlar i EM och VM. Alla länder som skickar tävlande skall även ha en domare och till lika handledare för den tävlande.
Och de är jag, så det blev en gul tröja med Svenska flaggan på i alla fall även om det inte var i fotboll eller hockey. EM var i oktober -14 i Lille och till VM i Sao Paulo Brasilien åker vi nu den 5 augusti.

14. Hoppar nr 13 sägs att de för otur med sig och de är ju inget jag har lidit av.
Jag är en lycklig man pensionär om så där 7-8 år hoppas på att turen fortsätter hänga på.
Som ni märkt så var -80/-90 talen en händelserik del i mitt liv.
Träffa Helena -83,
Fredric född -84, Oscar -88, Elias -92
Gifte oss -94
De fem tillfällena är stora. Älskar hela min familj så mycket även om jag är dålig på att tala om det i bland. Jag är så lycklig att få vara far till dessa tre killar och jag försöker varje dag att vara så bra far jag kan fast dom flugit ur boet. Grattis Falkenberg Grattis Malmö och Grattis Stockholm att dom finns hos er.
2015 har ju inte heller startat så dåligt vi har blivit farmor & farfar till Fredric och Maddes Elmer så härligt att vara med honom.
Att Helena har stått ut med mitt idrottande under alla år det är så underbart för jag vet inte vem jag varit utan idrotten.

15. Tack mamma Ragnhild för den jag är i dag, du är en kämpe och det har jag fått från dig.
Tack alla som läst och lyssnat på den musik som korsat min väg så här långt i livet.
I morgon får ni lyssna på min favorit trubadur från pubarna på -80 talet i Sala. Arne Nyström
Här kommer min sista musik för i dag.

16. Bonus till min fru.
Som nästan fått städa källaren själv i dag när jag knåpat ihop mitt liv i text.
Älskar Dig❤
Ha de bra alla
Tack för min dag hos er och en gedigen spellista genom denna sida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.