Johan Lewerin den 11/7-2016

1.
https://www.facebook.com/johan.lewerin/videos/10153627261542231/

2.
Intron
Jag är lite intronörd. Det finns inget bättre än ett bra intro. Men vad är ett bra intro. Ett exempel är ”Theme from Shaft” med Isaac Hayes. Börjar med lite high hat på trummorna, fyller på med lite blås och sedan läggs det till mer och mer. Såg honom på Katalin i Uppsala för en massa år sedan och vilken ståpäls jag fick när dom spelade denna.
Lisa Nilsson, Himlen runt hörnet. Introt är det bästa på hela låten.
Bo Kaspers orkester. Vi kommer aldrig att dö – 2009 Version. Vilket trumpetintro,ja hela låten är ståpäls!! Har lyssnat på detta intro ett antal gånger och den är fortfarande lika bra.
Men detta intro, satfläsk vilken rysare!
Låt mig presentera The Cure!

3.
Den ultimata musikupplevelsen
Vi har nog många varit med om den ultimata musikupplevelsen. Varit på en konsert och just den låten som dom spelade just då på det viset va ett oförglömligt musikminne.
Mina barn, Malva 12 och Alvin 10, gick på en förskola ute på landet med mälaren som närmaste granne. Vid varje avslutning så fick man alltid med sig hem lite alster på barnens kreativitet. Teckningar som ofta föreställde något helt annat än vad man själv trodde, skulpturer som va fantastiska bara för att det va mitt barn som hade gjort den. Vissa av dom ligger i en kartong uppe på vinden och några har blivit till värme i braskaminen kalla vinterdagar.
Vid varje avslutning så va det uteaktiviteter, oavsett väder. ”Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder” sa personalen. (Har ni hör det tidigare och tänkt, ”Jävla skitsnack”) Denna avslutning innan sommaren va dags för äventyret i skogen. Vi skulle gå en stig i skogen och där hängde några av barnens alster i grenar som skulle dingla så vackert, personalen hade printat ut bilder på barnen och skrivit små berättelser till bilderna och på några ställen spelade personalen och några barn teater. I slutet av promenaden skulle vi sedan äta medhavd lunch och ha lite lekar. Allt hade varit jättetrevligt om det inte hade ösregnat när vi samlades. Men ”Det finns inga dåliga…”. Så det va bara att klä på sig själv och barnen värsta regnstället och se glad ut. Vi gick promenaden och såg teckningar där färgen hade runnit bort av regnet, skulpturer som låg som en blöt pappershög på backen. Men vart efter tiden och vi gick så började regnet avta. När vi kommer till den lilla skogsgläntan där lunchen skulle intas så började det spricka upp och solen började titta fram.
När vi sitter där och äter lunch, humöret börjar komma tillbaka och solen värmer riktigt härligt så kommer en pappa gående i skogen, med sig har han en musikkollega. Olov tar fram sin nyckelharpa och Catriona plockar fram sin harpa och dom börjar spela. Efter en kort stund sitter det 30 barn runt dom, helt tysta (30 barn helt tysta, bara det är en bedrift) föräldrar står bredvid och lyssnar andäktigt.
Där fick jag nog en av mina häftigaste musikupplevelser.
Ladys and gentlemen. Olov och Catriona spelar Astrids vals.

4.
Jobbig låt i huvudet.
Finns det något värre än att ha en jobbig låt i huvudet som inte vill försvinna. Man kan bli så jävla irriterad på det, och det värsta är om man går i affären och småsjunger på den och det är den här låten.
Ok jag tar det från början. Mina barn är involverade även i denna sång.
Barnen som då va kanske 5 och 7 år sitter inne i ett rum och leker och lyssnar på musik. Dom skrattar och leker glatt med varandra. Helt plötsligt blir det helt tyst, och som förälder blir man lite orolig när det plötsligt blir tyst, vad har dom hittat på nu. Så jag går dit och tittar i smyg vad dom gör. Där sitter dom vid datorn med en örsnäcka var och tittar på denna youtube. När jag sedan började sjunga på den senare på dagen så blev dom helt stilla och tittade på mig med stora ögon. Men efter ett tag började dom sjunga med. Låten spelades ofta i bilen med allsång från oss.
Tyvärr så satt den låten i huvudet allt för ofta och den gick inte att få bort.
Hoppas den fastnar i era huvuden oxå. 🙂
Nu skall jag och ungarna på bio, så det dröjer några timmar till nästa inlägg.
”Skit på er”

5.
Mina rötter har jag i Vittinge. Uppväxt med föräldrar två storebröder och en lillasyster. Jag kan säga att det va livat i huset många gånger. Dels hade vi alltid massa kompisar hemma och vi va inte alltid sams. Farmor tyckte tydligen att vi behövde få utlopp för våra aggressioner. Så till julklapp ett år fick jag och mina bröder (Lillsyrran va bara något år då så hon fick inte vara med på den julklappen) två par boxningshandskar till julklapp. Hur tänkte farmor nu? Det blev en jul med en annan typ av julfrid. Det började med att jag och mellanbrorsan gick en fight. Han vann på knockout. Sedan blev det brorsornas tur, mellanbrorsan förlorade på knockout, då klev farsan fram och gick en match med äldsta brorsan. Farsan vann på knockout… Sen tog mamma och gömde handskarna.
Motorer har varit ett stort intresse hos mig och mina bröder. Vi och några andra bröder satte motorer på allt som man kan tänkas sätta motor på. Vi byggde egna fordon och satte på moppemotor på. Att sedan framföra dessa fordon gick inte alltid så bra. Jag tror att vi hade klippkort till vårdcentralen för såromläggning stygn. Men jädrar va kul vi hade.
Under en period så va jag och lillsyrran nog osams nästan varje dag. Hon skulle alltid bråka och jävlas med mig. Men när hon blev för jobbig tog till mitt specialtrick. Jag brottade ner henne på golvet, vilket gick väldigt lätt då hon är ganska klen, satte mig på hennes mage, satte fast hennes armar med mina ben, tryckte ett finger i varje kind så att hon gapade. Och då passade jag på att spotta henne i munnen. Äckligt, ja, men növändigt. 😉
När jag sedan flyttade hemifrån så hade jag och syrran växt upp och blivit lite mognare, i alla fall jag. Vi började umgås ganska mycket och festade runt och hade riktigt roligt tillsammans. I dag har vi båda familjer och festandet på stan, ja det va länge sedan, men vi lever på dom minnena. Men vi hörs ofta och när vi träffas så har vi väldigt trevligt tillsammans. Vi har hjälpt och stöttat varandra när vi har haft det jobbigt i familjen och livet skulle definitivt vara mycket tråkigare utan syrran.
Skit påre Syrran!!

6.
Spotify i all ära. Men visst är det lite speciellt att gå in i en skivaffär bläddra bland skivorna kolla på fodral, läsa texter och info om skivan, provlyssna, ta en ny skiva läsa lyssna och till slut efter att ha lyssnat igenom ett antal skivor, personalen börjar se lite trötta ut med att byta låt på vinylen hela tiden så hittar man den skiva man vill ha. Man åker hem sätter sig bredvid stereon lyssnar på skivan och lusläser all text på fodralet. I dag så letar man efter någon bra spellista i spotify och om man är intresserad av låten så googlar man.
Jag skulle in till Sala och köpa en av mina första skivor. Hade haft sommarjobb och kände mig rik. Satte mig på bussen och hade inte en aning om vilken skiva jag skulle köpa. Men jag visste hur man gjorde på skivaffären, för jag hade varit med äldsta brorsan några dagar tidigare när han skulle köpa en skiva och lyssnade igenom halva butiken medans personalen blev tröttare och tröttare på honom. Men nu skulle jag göra det själv. Hur många skivor törs jag provlyssna innan dom tröttnar, tänk om jag inte hittar någon bra skiva, jag kan ju inte åka hem utan att ha köpt en skiva. Men som tur va fanns det flera skivaffärer i Sala, minst två i alla fall. Så då kunde jag gå till den andra och fortsätta om jag kända personalens trötta blickar.
Med lätt nervösa steg gick jag in i skivaffären och undrade var jag skulle börja. Tittade runt i butiken och funderade var jag skulle börja. Men där på en ställning med nyinkommet stod skivan. Nej jag behövde inte lyssna på skiva. Jag hade ingen aning om vilka dom va, vilken typ av musik dom spelade. Men namnet på gruppen (Ok lite jobbigt blev det när jag kom på att morsan prenumererade på en veckotidning med samma namn) och det så häftiga omslaget sa allt. Jag gjorde mitt första, men absolut inte sista, impulsköp! Och det va inkörsporten till hårdrockens förlovade land!
Kolla på skivomslaget, visst är det ett av dom vackraste som finns?
Mina damer och herrar. skruva upp volymen och ös på! Låt mig presentera SAXON !!

7.
Som många andra så träffade jag min kära fru på jobbet. Firmafest…
Bland det första jag gjorde när jag kom hem till henne va att kolla skivsamlingen, vilken musiksmak har hon. Hon klarade testet väl, hon hade många skivor som även jag hade vilket gav henne bra betyg i musiksmak, enligt mig.
Det tog inte många månader innan vi hade flyttat ihop och skulle dela skivor med varandra. Men det började lite försiktigt, vi hade våra skivsamlingar separerade från varandra. Men efter ett tag insåg vi att det inte fungerade så då fick skivorna också bo ihop.
Den lilla ettan blev för liten och vi insåg att vi skulle nog leva tillsamman med varandra resten av livet, så då köpte vi hus i Dalby, på landet utanför Uppsala.
Vi reste en del och Brittiska öarna va och är ett favoritmål. På en semester så tänkte vi att Venedig vore ett trevligt resmål och det är väl det perfekta stället att förlova sig på. Vi skulle även bli föräldrar i augusti. Är man i Venedig så måste man åka gondol. Och skall man åka gondol i Venedig när man skall förlova sig så är det lika bra att göra slag i saken. Så under en bro, på knä i en gondol i Venedig med massa turister runt omkring tog jag fram ringarna och friade. Och det blev ett ja, och applåder från några turister.
Så nu blev det hem och planera bröllop. Nu va det april, vi skulle få barn i augusti, vi ville ha ett sommarbröllop, och man skall gifta sig inom ett år efter förlovningen (säger vissa). Så vi ringde en god vän som är präst och kollade när han kunde, sedan kollade vi när kyrkan va ledig och hittade ett ddatum. Det blev lite tight, för det ända datumet som funkade va om 9 veckor. Men vi lyckades. 100 av våra bästa vänner och släktingar kom till ett härligt bröllop med sång och musik till tidig morgon.
Bröllopsveckan va nog en av mina häftigaste veckor. På måndagen va jag och några kompisar till Mantorp och körde formel opel bil en hel dag. På den tiden spelade jag med i ett band på jobbet och vi skulle spela på firmafesten på onsdagen. Som gästartist hade vi Janne Schaffer. Jag stod och spelade rock tillsammans med Janne! Och på lördagen gifte vi oss. Det finns nog inget som slår den veckan med den avslutningen.
Som jag skrev tidigare så hade vi en hel del dubbletter i våran skivsamling. Bland annat hade vi båda flera av Sade. När vi hade träffats ett tag så släppte hon skivan Love De Lux, den köpte inte jag, så den har vi bara en av, och den är vällyssnad.
Tack älskling för dom 12 underbara år vi varit gifta. Nu har vi bara resten av våra liv kvar. Älskar dig!

8.
Jag har både spelat och sjungit mycket. Lite dansband, rock gäng på gamla jobbet, sjungit i olika körer och kvartetter. Det har alltså blivit en del uppträdanden på olika ställen. Men den gången jag va mest nervös det va när jag skulle spela i kyrkan med lillasyster. På den tiden sjöng jag med i Vittinge kyrkokör. Vi skull bland annat sjunga ”Härlig är jorden”. Lillsyrran spelade tvärflöjt på den tiden, och va faktiskt riktigt duktig. Vi kom på att vi två kunde spela den innan kören skulle sjunga, kollade med Maggan, körledaren och hon tyckte det va en bra idé. Jag skulle då spela det sexiga instrumentet blockflöjt. Jag skulle spela melodin och syrra skulle ta stämman med tvärflöjten. Jag va runt 16 år då. Tänkte att spela blockflöjt för stamgästerna i kyrkan skulle väl inte vara något problem. Men när dagen infann sig och vi skulle spela så upptäckte jag att det inta bara va kyrkokören som skulle sjunga. Det va en tjejkör också som va där. Hm, nu blev det jobbigt. Stå i kyrkan spela härlig är jorden på blockflöjt med lillsyrran framför 20 stycken snygga tjejer i tjejkören som skulle uppträda senare. Satan så nervös jag blev. Jag har sett en video på den spelningen. Trots att jag inte kan läsa noter så vrålstirrade jag ner på noterna, jag tittade inte upp en gång, och jag va säkert bra svettig på ryggen. Men vi framförde den felfritt och jag smög upp och ställde mig hos tenorerna och fortsatte sjunga, lite mindre nervös.
Nu kommer ännu ett favoritband med en låt från en av deras bästa skivor.
Håll i hatten, nu blir det RUSH!!

https://www.facebook.com/johan.lewerin/videos/10153629141237231/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.