Ann Carlberger den 1/7-2016

Nummer 1.
Då drar jag igång! Väldigt smickrad att jag får börja detta fina sommarprat! Jag var sångerska i Pink Champagne på 80-talet har jobbat en del i andra musikkonstellationer men idag är det böcker som mest upptar min tid. Jag tänkte börja från början med den musik som gjort mig till den jag är. Med minnesbilder! Nu sätter jag på kaffet och tar den här först. Sen blir det mer i kronologisk ordning.
Puss på er!!!!!

Nummer 2
Jag var barn på 60-talet ni som var små då känner igen bristen på kul musik i radio. Vi hade en klumpig radio som jag hängde framför när det var Beatles, Hepstars eller Monkees vilket spelades typ en gång i veckan. Men sedan kom föräldrarna hem med vår första stereo, en Lenco. Jag fick min första Monkees-singel som alla andra och jag har fortfarande kvar min Help-EP med Beatles. Men det var det här jag lyssnade på varje dag när jag kom hem från skolan vilt dansandes framför högtalarna. Att jag inte blev religiös på kuppen är en gåta för denna magnifika sångerska älskar Jesus. Jag hävdar att Elvis lärt sig sitt sväng av henne. Här kommer hon världens mest fantastiska sångerska och satan vad det svänger när hon kommer igång! Mahalia Jackson!!!! Låten är lång men ge inte upp det finns ingen som kan köra ett Halleluja som hon!

Nummer 3.
Vi hade ungdomsgårdar, vi hade otroligt utsvänga jeans och träskor! Vi hade Buffy❤️
Att klampa in på Björkeby ungdomsgård och höra detta för första gången! Jag älskar forfarande Buffy Sainte-Marie och såg henne live på Stockholm Music & Arts för några år sedan, jag och min dotter stod längst fram och grät av lycka.

Nummer 4.
Jag hade säkert blivit nedtrampad i trängseln och gått vilse men det finns nog ingenting jag så gärna hade velat uppleva som det här.

Nummer 5.
Att sjunga som om ditt andetag var det sista! Jag lyssnar på Janis ofta, filmen om hennes liv som nyss kom ”Little girl blue” var fantastisk bra men titeln något missvisande! She was no ”little girl” En storhet en stark kvinna en kämpe!!!
4 oktober 1970 flög du iväg!

Nummer 6
Lunchpaus!!!

Nummer 7.
Proggtiden är här. Jag har näbbdojor är med i Mullvadsoperan och ockuperar hus! Alla lyssnar på Zappa utom jag som lyssnade på det här!

Nummer 8
Den här låten lämnar ingen oberörd. Jag älskar den en del hatar den. Jag tycker till och med det våfflade håret och dansstilen är helt underbar! Runt världen träffas roliga typer och gör flashmobs på denna låt.

16 juli kan ni hänga på i Uppsala.
Go Kate Go!!!

Nummer 9
Det här slog ned som en yxa och förändrade mitt liv. En sen sommarkväll, det är fest i en liten sliten lägenhet på Prästgatan i Gamla Stan. Det är trångt rökigt och vi dricker öl. Jag träffar Stina Berge för första gången hon som senare skulle bli trummis i Pink Champagne. Vi kollar på varann blir vänner på tre sekunder. Någon hade köpt en skiva vi beundrade omslaget som var det finaste vi sett och det här var det vi hörde!
Patti Smith-”Break It Up” from ”Horses”

Nummer 10
Punken från London på seglande ingång! Vi känner en ny sorts frihet. Du behöver inte vara bäst på att spela du behöver bara ha nåt att säga! Vi börjar spela! Jag , Stina Berge , Gugge (Gunilla Welin) och Karin (Halberg-Lange). Vi ska hitta på ett bra namn till bandet hmmm…..alla hette nåt ilsket vi skulle bryta det tänkte vi otroligt punkigt.
Det fick bli Pink Champagne!
Vi repade tre veckor sen äntrade vi Farsta ungdomsgård!
En två tre fyr …….

Nummer 11
Hade nån sorts idé om att det var så här jag ville låta. Försökte verkligen men det gick inte så bra för ingen kan låta som Nina!

Nummer 12
Det bästa med den här tiden var att alla vi band som spelade var så nära varann. Vi hjälpte varann spelade ihop delade replokaler vi höll helt enkelt ihop! Tant Strul, KSMB, Ebba Grön, Grisen Skriker, Kai Martin och Stick, Fega Påhopp, Mögel, Dag Vag, TT Reuter, Garbo Chock, Eldkvarn…….vi turnerade och turnerade det fanns hur många spelställen som helst! Massor av musikföreningar att spela på!

Nummer 13
Är det ett olyckstal eller lyckotal? Vi spelade på Mudd club i Göteborg tror det var 1983 de här killarna kom på konserten.
De bara dök upp!

Nummer 14
Jag landar i Sydney på andra sidan jorden! Karin och jag bildar bandet Curious Yellow. Det är varmt vackert och långt från vinter. Jag dricker mangochampagne och spelar dragspel! Känner mig inte riktigt hemma. Men Sydney är nog den roligaste vänligaste staden jag bott i. Jag och Marty flyttar hem till Stockholm. Vi längtar efter snön!

Nummer 15
Det här blir lite som en arbetsdag 9 till 17. Tänker mig posta två inlägg till och sen har jag tänkt mig spamma er hela kvällen med min favoritmusik idag. Vet inte om det behöver numreras vad säger du Magnus Jacobsson?
Iallafall eftersom ni är så fina allihop tänker jag mig lägga upp ett vansinnigt klipp som jag skäms lite för. Jag råkade 1990 ha en radiohit i Barcelona med min första och enda soloskiva Hidden Treasures som jag gjorde med Marty Willson-Piper och Martin Rössel! Detta klipp är från en vansinnig tv-show då jag efter två timmars sömn och inga repetitioner hamnade på lördagsunderhållning i San Sebastian. Inte ens klänningen var min utan påtvingad under hot! Håll till godo och tänk er in i min situation! Showtime!!!! OBS låten heter The Crowd inte the Crown 😁

Nummer 16
Tack för mig jag har en lista på hur mycket fantastiskt musik som helst men jag kör den som fredagskvällsmusik!
Leve kärleken leve musiken!

Heja Alonzo imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.